Annons

Rekord-try outen tror på bättre tider

Sport • Publicerad 3 oktober 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Oliver Celec har missat tre raka matcher för Tyringe på grund av sin axelskada och finns inte heller med mot Troja.
Foto: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV
Oliver Celec har missat tre raka matcher för Tyringe på grund av sin axelskada och finns inte heller med mot Troja. Foto: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV

– Alltid kul med rekord, skrattar Oliver Celec som så här lång också är Tyringes poängkung (0+3) – dock utan att ha gjort något mål.

Vilket kanske säger en del om Tyringes tröga start i Hockeyettan.

Annons

– Samtidigt är han ju en av de spelare i vårt lag som redan hittat sin roll, förklarar Tyringetränaren Henrik Alfredsson.

– Att det sedan gick fort med try outen var ju en sak men jag kände ju honom och visste att Celec också var attraktiv för andra klubbar.

Celec, från Härryda i Göteborg och med juniorspel i Borås och Malmö, gjorde en säsong i USA vilken dock slutade med en axeloperation och en totalförstörd säsong 2016/17.

Förra säsongen blev det comeback via Grästorp och Hanhals innan resan gick till Tyringe.

– Jobbar civilt som snickare och visst är det lite tungt att kombinera med hockeyn men det fungerar, säger Oliver Celec som inte låtit Tyringes tröga start påverka hans humör.

– Gruppen lider inte av alla förlusterna utan vi tar en match i taget och jobbar vidare.

I bortamötet med Troja fick Celec en puck på skenbenet som tvingade honom att lämna matchen med ikväll är han tillbaka i hemmamötet med HC Dalen.

– Har fått behandling av vår läkare och kunnat träna så visst tänker jag spela i den matchen.

Och känslorna inför mötet med ännu ett topplag i serien?

– Bara bra, vi kommer att gå ut stenhårt för att göra en kanonmatch mot Dalen, lovar Celec.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons