GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tillbringa natten i Birk och Ronja

Hässleholm Nu kommer vandrare snart att kunna övernatta under bar himmel intill Skåneleden i Hovdala naturområde.Tre vindskydd kommer att byggas inom kort och det finns även bygglov för ett fjärde.
Hässleholm • Publicerad 3 oktober 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Det vänstra vindskyddet är Ronja som nu inte blir av.Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Det vänstra vindskyddet är Ronja som nu inte blir av.Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Att övernatta utomhus men ändå vara skyddad för väder och vind kan vara en del av upplevelsen under en vandring. Inom cirka två veckor kommer tre vindskydd att börja byggas strax intill Trädhuset i Hovdalaområdet.

Material är beställt och vindskydden som kallas Birk och Ronja kommer att få en form som skiljer sig mot traditionella vindskydd. Dessa kommer att ha en mjukare och rundare form och ska smälta in i björkdungarna där de ska placeras.

Det finns även bygglov för ett fjärde vindskydd, men det är ännu oklart när detta kommer att uppföras.

Vindskydden kommer att fästas i marken med plintar och det kommer att finnas ett trädäck framför själva skyddet. Vindskydden kommer att vara klädda med björk vilket gör att de kommer att smälta in i miljön.

Besökarna kommer att kunna övernatta både under tak och under bar himmel. För att hamna under stjärnhimlen är det bara att placera sin sovsäck på vindskyddets tak.

Så småningom kommer även en spång på cirka 150 meter att byggas upp mot Trädhuset.

På sikt ska det även finnas tillgång till toaletter och rinnande vatten.

– Platsen ska även kunna användas av skolklasser för exempelvis pedagogisk verksamhet, berättar Henrik Samevik tillförordnad fritidschef i Hässleholms kommun.

Helen Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.