Annons

Två elitförare för FMCK nästa år

Sport • Publicerad 3 oktober 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

SM-serien avslutades med säsongsfinalen i Bollnäs. Banorna var enligt många av åkarna årets tuffaste med extrema stenbackar och även en sträcka där man körde upp för skidbacken i Bolleberget.

FMCK:s Markus Torkelsson slutade nia i sista deltävlingen.

Annons

Jonnie Malmros i SM3 fick tyvärr bryta efter skada. Anders Åkesson slutade på en 16:e plats i VRM1 vilket även Stefan Eriksson gjorde i VRM2.

Marcus Torkelsson nådde sitt mål, en topp tioplats, och blev totalt totalsjua i sin klass SM3.

– Detta innebär att han klassas upp som elitförare till 2019. Det gör även Jonnie Malmros tack vare den fina placeringen på EM-tävlingen i Skövde, säger Stefan Eriksson i FMCK Hässleholm.

I USM-serien slutade Andre Blohmé på en fin fjärdeplats i pojkar USM1 medan Emma Johansson kom på en hedrande tredjeplats i flickor USM-D1.

Båda ungdomsåkarna slog för övrigt till med totalseger för respektive klass i långloppet Ränneslättsloppet som genomfördes helgen innan SM-tävlingen.

– 2018 har varit ett framgångsrikt och bra år för FMCK Hässleholm och det ser ljust ut inför framtiden för våra tävlande klubbförare, säger Eriksson.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons