Annons

Sverige F18 EM-kvalar på Vittsjö IP

Sport • Publicerad 4 oktober 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
I morgon lördag och på tisdag blir det internationell fotboll på Idrottsparken i Vittsjö med det första EM-kvalet för F18-landslagen. Först ut är Slovenien-Kazakstan i morgon medan Sverige möter Slovenien på tisdag. 
FOTO: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV
I morgon lördag och på tisdag blir det internationell fotboll på Idrottsparken i Vittsjö med det första EM-kvalet för F18-landslagen. Först ut är Slovenien-Kazakstan i morgon medan Sverige möter Slovenien på tisdag. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV

Svenskorna har fördel av hemmaplan då matcherna spelas i Vittsjö, Helsingborg och Vejby. På Idrottsparken i Vittsjö möts i morgon Kazakstan–Slovenien medan det på tisdag blir en förmodad gruppfinal mellan Sverige och Slovenien.

Sverige F18-flickor inledde gruppspelet på ett utmärkt sätt då de på Harlyckan i Helsingborg besegrade Kazakstan med hela 6–0. Detta efter två mål av Cornelia Kapocs, Ljusdal, samt ett vardera av Beata Olsson, Uppsala, Saga Jontoft, Kristianstad, William Ljung Klingwall, AIK samt ett självmål.

Annons

I den andra matchen i gruppen blev det seger med 1–0 för Slovenien mot Israel i Vejby. Noteras kan att publiken på den matchen uppgick till hela 813 personer.

– Det känns otroligt bra för självförtroendet med en sådan här start. Nu går vi för seger även i morgon mot Israel. Vi har ännu inte några bilder alls på dem, men har haft bevakare under matchen mot Slovenien, säger Anders Johansson till svenskfotboll.se.

Den andra omgången i gruppspelet spelas i morgon lördag då Sverige möter Israel i Vejby medan Kazakstan–Slovenien spelas på Idrottsparken i Vittsjö med matchstart klockan 14.00.

Vittsjö är också spelplatsen för den förmodade gruppfinalen på tisdag mellan Sverige och Slovenien. Samtidigt spelas Israel–Kazakstan i Helsingborg. Båda matcherna börjar 18.30.

Ettan och tvåan i gruppen går vidare till Elite Round som avgörs våren 2019.

F18-förbundskaptenen Anders Johansson är för övrigt väl förtrogen med Idrottsparken. Förra hösten delade han tränaransvaret med Thomas Mårtensson i Vittsjö GIK. Johansson tror att just matchen mot Slovenien blir den tuffaste.

– Slovenien mötte vi i våras och vann med 2-1, det är nog det bästa laget av våra motståndare. Sen tror jag att vi och Israel hyfsat jämna. 01:orna mötte dem i kvalet förra året och vann då med 1-0, det finns inga givna matcher längre, säger Johansson.

– Självklart är målet att ta oss vidare till Elite Round. Det ska bli kul att komma till Vejby och Vittsjö, förmodligen kommer det lite folk till läktarna. Det kommer att bli väldigt speciellt för tjejerna att spela inför sin släkt, familj och vänner också.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons