Annons

Lyckad nyinspelning av klassisk film

Film/recension Roland Klinteberg har sett en lyckad nyinspelning av A star is born.
Publicerad 5 oktober 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Bradley Cooper, Lady Gaga och Sam Elliott i en scen ur A Star is Born. Foto: Clay Enos/Warner Bros Pictures
Bradley Cooper, Lady Gaga och Sam Elliott i en scen ur A Star is Born. Foto: Clay Enos/Warner Bros Pictures

Det är som en hel fjäderskrud i hatten på Hollywood att man lyckats träffa bulls eye fyra gånger med samma film. År av erfarenheter säger att nyinspelningar inte brukar ge mersmak, men denna den fjärde omgången av A Star Is Born står inte de tre föregångarna efter.

Annons

Den nu aktuella nyinspelningen har varit på gång länge och till och med Clint Eastwood lär ha varit aktuell som regissör. Nu har emellertid Bradley Cooper tagit på sig den dubbla uppgiften att både regissera och spela den roll March & Mason & Kristofferson tidigare signerat. Precis som Kristofferson gör han alltså en före detta rockstjärna, Jackson Maine, med framtiden bakom sig och för många flaskor omkring sig Detta är Coopers regidebut och jag är imponerad över hur väl han utnyttjar kamerans kärleksrelation med Lady Gaga som alltså gör den stundande stjärnan Ally.

Givetvis är styrkan i en film som A Star Is Born att man har möjligheter att tillföra ny musik och nya låtar som ligger i tiden och att artister som Garland, Streisand och Lady Gaga helt naturligt kan berätta samma tidlösa historia.

Fakta:

FILM

Roland Klinteberg
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons