Annons

Världens Barn får Brio-pris

OSBY Mottagare av Brio-priset 2018 blev insamlingen till Världens Barn.
Osby • Publicerad 5 oktober 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Mottagare av Brio-priset 2018 blev insamlingen till Världens Barn. Prissumman på 30.000 kronor har överförts till riksinsamlingen som pågår just nu och genomförs av Radiohjälpen i samarbete med 14 biståndsorganisationer och ideella krafter i Sveriges samtliga 290 kommuner.

Dag Ivarsson, Stipendiefondens ordförande säger att valet var enkelt.

Annons

– Under senare år har vi delat ut flera individuella priser, bland annat till forskare inom barn - och ungdom. Nu kändes det helt naturligt att ge priset till en välgörenhetsorganisation för barn- och unga, säger han.

Riksinsamlingen Världens Barn startade år 1997 och har genomförts varje pår sedan år 2000. Utgångspunkten för insamlingen är att alla barn ska ha rätt till en god hälsa, möjlighet till utbildning och trygghet.

”Lennart Ivarssons Stipendiefond är bildad för att hedra minnet av Lennart Ivarssons insatser inom företaget BRIO. År 2018 är det 100 år sedan Lennart Ivarsson föddes och eftersom Världens Barn stod hans hjärta nära, så känns det i år särskilt befogat att tilldela riksinsamlingen årets prissumma på 30 000 kronor”, skriver fonden bland annat i ett pressmeddelande.

Storleken på summan kan variera något från år till år, allt beroende på avkastningen.

Maja Ögren AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons