Jordens utdöda djur, av Jens Hansegård och Anders Nyberg.

Boktips

Jordens utdöda djur
Jens Hansegård
Anders Nyberg
Bonnier Carlsen

Denna bok, i serien Lätt att läsa fakta, handlar om alla konstiga djur som funnits. Med hjälp av bilder och fakta får vi lära oss om paraceratherium, som dog ut för 23 miljoner år sedan. Den vägde upp till 20 ton och käkade löv från trädtopparna. Megalodon dog ut för 2,6 miljoner år sedan och är det största rovdjur som någonsin funnits. Den var 20 meter lång (längre än en buss) och vägde över 60 ton! Dronten dog ut på slutet av 1600-talet och var en fågel som inte kunde flyga och som levde på Mauritius i Indiska oceanen. Orsaken till att den försvann var troligen råttorna, hundarna och grisarna som kom till ön med sjömännen.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Tycker du om pommes frites?

Loading ... Loading ...