Annons

De får ekonomipriset till Alfred Nobels minne

Nyheter Årets pristagare i ekonomi visar hur marknadsekonomin växelverkar med klimatet respektive miljön, skriver Kungliga vetenskapsakademien på sin hemsida.
Publicerad 8 oktober 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Årets mottagare av Riksbankens pris till Alfred Nobels minne, William D. Nordhaus och Paul M. Romer, är både amerikaner och verksamma vid Yale University respektive NYU Stern School of Business. Nordhaus får priset "för att ha integrerat klimatförändringar i långsiktig makroekonomisk analys" som det heter i motiveringen och Romer "för att ha integrerat teknisk utveckling

"William D. Nordhaus och Paul M. Romer har utvecklat metoder för att besvara några av vår tids mest avgörande och utmanande frågor om hur vi skapar långsiktig tillväxt och globalt välstånd", skriver Kungliga vetenskapsakademien i ett pressmeddelande.

Ralph BretzerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons