Annons

Frias från 76 kilos cannabissmuggling

Malmö Mannen greps i januari vid en kontroll av en lastbil som hade 76 kilo cannabis i lasten. Men otillräcklig bevisning friar mannen helt från anklagelserna om grov narkotikasmuggling.
Malmö • Publicerad 8 oktober 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Foto: TT
Foto: TT

I januari kom mannen i en slovenskregistrerad lastbil till Lernacken vid Öresundsbron. Hans transportdokument visade att lasten kom från Tyskland och skulle levereras i Finland.

Annons

Den sjunde september åtalades mannen för grov narkotikasmuggling. Mannen har från dagen han ankom till Sverige med lasten suttit häktad.

I samband med narkotikafyndet gjordes ett fynd av en krypterad mobiltelefon i lastbilen, vilken mannen uppger att han inte kände till. En tullinspektör undersökte telefonen och menar att telefonen var modifierad på ett sätt där meningen var att kunna ha skyddad och icke spårbar kommunikation.

Enligt tingsrätten har mannen lämnat en detaljerad beskrivning om hur han anlitades till chaufför och hur transporten gick till. Han har inte ändrat sina uppgifter under utredningen.

Tingsrätten friar mannen från anklagelserna om grov narkotikasmuggling.

Camilla Landin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons