Annons

Peter Madsen accepterar livstidsdomen

Publicerad 8 oktober 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Byrettens dom livstids fängelse fastslogs av landsretten och kommer nu att vinna laga kraft i och med att Peter Madsen väljer att inte överklaga till den högsta rättsliga instansen Højesteret. Det innebär att det som, tillsammans med Palmemordet, polismorden i Malexander, Peter Mangs och Utöya-morden, måste vara Nordens mest uppmärksammade rättsfall i mordern tid nu är över.

– Beslutet är att han inte vill att det ska ske något mera. Han vill få ett avslut och vill inte någonsin se insidan av en rättssal igen, sa Bettina Hald Engmark till danska TV2 på måndagen efter att ha besökt sin klient i fängelset i Herstedvester.

Peter Madsen kommer att få sitta i fängelse en mycket lång tid för att på ett bestialiskt sätt ha sexuellt ofredat, mördat och styckat den svenska journalisten Kim Wall som intet anande åkte ut med honom i hans ubåt Nautilus för att göra ett reportage. Ett danskt livsstidsstraff kan inte tidsbestämmas förrän efter 12 år och de som dömts till det sitter i genomsnitt 16 år i fängelse.

Ralph BretzerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons