Annons

Allt om herrarnas division sju-fotboll

Sport Finja gjorde vad som behövdes för att ta steget upp i division sex.
Sport • Publicerad 10 oktober 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Finja–Tjörnarp 4–0 (2–0)

Finja gjorde vad som behövdes och slog Tjörnarp hemma på Finja IP. Det innebär att Finja spelar i division 6 nästa år.

Annons

– Tjörnarp försöker spela bra fotboll, jag är lite förvånad att de ligger så långt nere, säger Finjas rutinerade tränare Magnus Andersson som blir kvar ännu ett år.

– Det är viktigt att vi får behålla truppen till nästa år. Det är ett gott gäng och det är ju faktiskt det viktigaste, säger han.

Mål, Finja: Johan Nyström, Axel Rosén, Joakim Jönsson, Viktor Jönsson.

Höör–Wisseltofta 8–0 (3–0)

Wisseltofta hade fortfarande en teoretisk chans till direktuppflyttning men seriesuveränen Höör grusade sådana förhoppningar direkt.

– Jag tycker att de får några mål för mycket, säger Wisseltoftas tränare Morgan Nilsson.

I kvalet får Wisseltofta möta lundensarna i Helsingkrona, i år trea i division 7 västra. Helsingkrona gästar Åvallen och Visseltofta på lördag klockan 14 och en vecka senare spelas returmötet på Smörlyckans IP i Lund.

– Det är bara att gå ut och köra, sedan får vi se hur det blir. Alla vet att vi just nu inte har en trupp som har i sexan att göra men det får i så fall föreningen jobba med efteråt, säger Nilsson och tillägger:

– När man väl sitter i omklädningsrummet inför match finns inget annat än att vinna. Annars är det ingen poäng.

Strömsborg–Vittsjö 3–0 (wo)

Annons

En "hel flock" Vittsjöspelare kunde inte ställa upp och Vittsjö tvingades därför avsluta säsongen med att lämna wo mot Strömsborg. Det betyder också att Vittsjö blev uteslutet.

– Det är tråkigt och skämmigt men vad skall man göra? Nu får spelarna ha ett möte och bestämma om de skall gå vidare med det här laget nästa år. Men det är inte lätt, säger Vittsjös tränare Jörgen Thurn.

Strömsborgs första kvalmatch mot Rinkaby spelas på lördag klockan 14 på Allanvallen. Returen spelas en vecka senare i Rinkaby.

Vankiva–New Life 5–2 (4–0)

Vankiva avslutade säsongen med stil genom att enkelt besegra New Life. 14-årige målvakten Josef Vendel och 16-årige tremålsskytten Elias Johansson stod för mycket kompetenta prestationer.

– Stundtals tappar vi lite i spel men det räcker ändå länge, säger Vankivas tränare Peter Leo.

Mål, Vankiva: Elias Johansson 3, Pontus Christiansson, Johan Nordström. New Life: Ruhulla Ahmadi, Abdolfazl Rezai.

Bjärlöv–IFK Knislinge 0–7 (0–4)

IFK Knislinge tog tre säkra poäng borta mot Bjärlöv och vinner därmed serien. Knislinge är tillbaka i sexan efter ett kort mellanspel i sjuan.

– Det hade så klart varit skönt att vara obesegrade. Men säsongen gick jättebra så jag skall inte klaga, säger Knislinges tränare Adnan Avdic.

Annons

I slutet på första halvlek blev både Victor Persson och en Bjärlövsspelare utvisade efter en tumultartad situation i samband med en närkamp.

Mål, Knislinge: Victor Persson 2, Niclas Carlsson 2, Felix Nilsson, Sebastian Johansson, Oskar Larsson.

Johannes Höghäll Johnsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons