GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

C möblerar om i regiontoppen

Skåne Annette Linander blir ny gruppledare för Centerpartiet i Region Skåne. Hon efterträder Birte Sandberg. Båda är nominerade till regionråd för partiet samt olika förtroendeposter.
Publicerad 10 oktober 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Centerns förslag till ny laguppställning beslutades vid partiets distriktsstämma nyligen.

Annette Linander är från Eslöv har under den gånga mandatperioden varit andre vice ordförande i sjukvårdsnämnd Sund och ledamot i regionfullmäktige.

Birte Sandberg från Tomelilla är ledamot i regionstyrelsen, regionfullmäktige och beredningen för framtidens sjukvård samt ersättare i upphandlingsstrategiutskottet och regionstyrelsens arbetsutskott.

Nu föreslås Annette Linander till vice ordförande i regionstyrelsen där Birte Sandberg föreslås som ersättare.

Lennart Pettersson från Svalöv, föreslås som vice ordförande i regionfullmäktige.

Som regionråd kommer Birte Sandberg att jobba mer i någon av regionens nämnder. Hennes nuvarande samordnande roll utgår.

Den 22 oktober beslutar regionfullmäktige om regionstyrelse, regionråd, samt ordförandeposterna i regionfullmäktige.

2 bilder
Regionrådet Birte Sandberg (C) fick med sig regionstyrelsen på en protestskrivelse. 	           Arkivbild: Jari Markkanen
Annette Linander blir ny gruppledare för Centern i Region Skåne.
Regionrådet Birte Sandberg (C) fick med sig regionstyrelsen på en protestskrivelse. 	           Arkivbild: Jari Markkanen
Annette Linander blir ny gruppledare för Centern i Region Skåne.
Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.