Kim Larsen. Foto: TT

Kim Larsens osannolika rekord

Kim Larsen var stor under sin livstid – men frågan är om han inte blivit ännu större efter sin bortgång den 30 september.
Kolla in danska albumlistan bara, om du tvivlar.

Tina Dickow är ny i topp på albumlistan med sin skiva Fastland. På sjätte plats finner vi Lil Wayne med Tha Carter V, skivan som toppar den amerikanska albumlistan just nu. Men sedan …

Sedan är det Kim Larsen för hela slanten. Det är Guld og grønne skove, Kim Larsens samlingsalbum från 1995, följt av soloalbumet Midt om natten från 1983, Forklædt som voksen med Kim Larsen & Bellami från 1986, Øst for Vesterled med Kim Larsen & Kjukken från 2017.

Efter uppehåll i listan för Lil Wayne fortsätter det med Larsen: Kielgasten med Kim Larsen & Bellami från 1989, debutalbumet Værsgo från 1973, livealbumet Det var en torsdag aften med Kim Larsen & Kjukken från 2002 och samlingen Kim i 70’erne med Kim Larsen & Gasolin.

Ser man till hela topp 40-listan är det totalt 16 album med den danske nationalhjälten med. Enligt danska Ekstrabladet, som refererar till analysföretaget M&I Service, har ingen annan artist någonsin haft så många skivor på listan samtidigt. Nämnas kan också i sammanhanget att Midt om natten som just nu ligger på tredje plats på albumlistan är Danmarks bäst säljande platta någonsin.

För övrigt har Larsen även upp 15 låtar på singellistans topp 40 också.

Läs mer: