GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Leela engagerar många personer

Kristianstad Under VM i agility i Kristianstad försvann sheltien Leela från Columbia från sin ägare vid en promenad vid Skepparlövs golfklubb.
Publicerad 10 oktober 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Det hände på onsdagsförmiddagen förra veckan, dagen innan tävlingen startade.

Förhoppningen har varit stor att finna Leela, men hon är fortfarande borta.

Engagemanget för att hitta henne är mycket stort. En insamling startades av Mimi Jönsson från Helsingborg. PÅ bara någon dag hade 112 000 kronor kommit in på kontot, berättar Kristianstadsbladet.

Ett djursjukhus har erbjudit sig stå beredda för Leela och en annan veterinär har också erbjudit sina tjänster. En bilfirma har lånat ut en bil till ägarna och privatpersoner har bistått med mat, varma kläder och ved till elden som skapats i ”camp Leela.

På sociala medier strömmar uppmuntrande ord och kramar in.

Kommunen har även bistått i letandet efter Leela, vilket ifrågasattes på kommunfullmäktige men försvarades av kommunalrådet Pierre Månsson, L.

Han säger till Kristianstadsbladet att det handlar om gott värdskap och inget annat. de som kommer till VM i Kristianstad ska känna att kommunen tar emot dem på ett gott sätt.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.