Annons

Wittsjö hoppas på segrar i Skyrup

Sport • Publicerad 10 oktober 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Wittsjögolfarna Emil Nilsson, Maximus Persson, Oskar Larsson, Erik Frederiksen och Simon Troedsson spelar i helgen finaler på Skyrups golfbana. Sittande ses grabbarnas tränare David Enarsson. FOTO: JAN RYDÉN
Wittsjögolfarna Emil Nilsson, Maximus Persson, Oskar Larsson, Erik Frederiksen och Simon Troedsson spelar i helgen finaler på Skyrups golfbana. Sittande ses grabbarnas tränare David Enarsson. FOTO: JAN RYDÉN

För några veckor sedan blev Wittsjö GK klart för finalen i Matchligan efter segrar i semifinalen mot Söderåsen och Ryas andralag. I Wittsjölaget ingick Oskar Larsson, Simon Troedsson, Erik Frederiksen och Maximus Persson. Emil Nilsson stod över då men kommer att spela helgens final där Wittsjö möter St Arild, Ljunghusen och Landskrona.

Anledningen är att Oskar Larsson samtidigt är en av deltagarna i Rookiefinalen där de tolv bästa efter de sex deltävlingarna kvalificerat sig.

Annons

–Jag vann trots att jag bara var med i fem av deltävlingarna, berättar 14-årige Oskar Larsson som vann en tävling.

Larsson hoppas vinna Rookiefinalen på Skyrupsbanan.

– Det var en nackdel för mig att kvalomgångarna spelats med handicap. Finalen spelas utan handicap vilket jag tror gynnar mig, menar Larsson som är nöjd med säsongen.

– Den har varit riktigt bra och jag tycker att jag utvecklats mycket. Jag har aldrig tränat så mycket och har varit med på många tävlingar. Känner att jag tagit min golf till en ny nivå.

14-åringen har dessutom fördelen med att bo nära golfbanan.

– Det är bara två kilometer dit så under sommarlovet cyklade jag hit och spelade varje dag.

Målet för Wittsjös golftalang är att han ska kunna jobba med sin sport i framtiden.

– Det jag satsar på härnäst är att komma in på golfgymnasiet i Helsingborg. Det är ett tufft mål så det gäller att ligga i och träna mycket.

Hur tror det går för laget utan dig?

– Jag är övertygad att det kommer gå bra för dem då de är jätteduktiga spelare. Då vi är från en liten klubb och har speciella band mellan oss så tror jag vi har en fördel mot storklubbarna. Jag ska kolla på dem efter det att jag gått i mål i min egen tävling.

Annons

David Enarsson har coachat laget under säsongen. Även han är optimistisk när det gäller Wittsjös chanser i Matchligans final.

– Den fina sammanhållningen vi har i laget tror jag talar för oss, säger han.

– Grabbarna har mognat under säsongen som individer och på det speltekniska planet. De har även lärt sig att hantera motgångar.

– Men det viktigaste i helgen är att spelarna går ut på banan och har kul och inte tänker för mycket på prestationen. Då kommer resultat också blir bra.

Skyrupstävlingen blir David Enarsson sista med Wittsjö där han varit tränare och golfpro.

– Jag flyttar till en klubb i Nynäshamn. Men jag tänker följa grabbarna även i framtiden.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons