Blir kommundirektör i Sjöbo

Hässleholm

Karina Hansson, 54, är ställföreträdande kommundirektör och förvaltningschef i Hässleholms kommun. Nu har hon fått jobbet som kommundirektör i Sjöbo, där hon efterträder Roger Larsson, som går i pension efter 18 år på posten.
– Jag har en positiv bild av Sjöbo kommun. Det är en välfungerande kommun där medarbetarna verkar trivas. Näringslivet har en positiv utveckling som är viktigt för Sjöbos tillväxt. Här finns de också de vanliga utmaningarna såsom att förbättra och utöka kommunikationerna. Det första jag ska göra är att lyssna och sätta mig in i verksamheterna, säger hon.
Karina Hansson har en annorlunda bakgrund: hon är i botten operationssköterska som utbildade sig till systemvetare. Sen hamnade hon i Hässleholms kommun där hon avancerat från projektledare till förvaltningschef för arbetsmarknad och kompetensutveckling till ställföreträdande kommundirektör.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Är sommaren den bästa årstiden?

Loading ... Loading ...