Dödsfall

Den amerikanska skådespelerskan Peggy McCay, har avlidit i en ålder av 90 år.
Hon finns listad i över 130 film- och tv-roller, men är främst känd för rollen som Vanessa Dale i Love of life, som hon gjorde från 1951 till 1955 samt rollen som Caroline Brady i Days of our lives, som hon spelade från 1983 till 2016.
Hon var född På Manhattan i New York. Efter avslutad skolgång gick hon med i Margo Jones teater och hon studerade även med Lee Strasberg i New York och hjälpte till att starta upp Strasberg’s West Coast studio.
En av hennes första stora roller på Broadway var i Chekhov’s Uncle Vanya 1956.
1951 hade Love of life premiär och fyra år senare lämnade Peggy McCay serien och dök upp bland annat som försvarsadvokat i Perry Masons The Case of the long legged models. Året därpå spelade hon bedragerska i The sheriff of duck’n’shoot.
På 1950-talet var hon med i fyra filmer innan hon fick huvudrollen i tv-serien Room for one more 1962. Några av hennes övriga roller var i Class reunion 1963, General hospital, Eleanor and Franklin: The White house years, The Lazarus syndrome, Gibbsville och Lou Grant.
I över 30 år var hon med i tv-serien Days of our lives.