Annons

Sjövikens bäste lämnar klubben

Sport • Publicerad 11 oktober 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Peter Ericsson lämnar Sjöviken för Olofström.
Foto: SJÖVIKENS IF
Peter Ericsson lämnar Sjöviken för Olofström. Foto: SJÖVIKENS IF

– Olofström har bra struktur åldersmässigt på sitt lag och har ambitionen att sikta uppåt.

Det var 2016 som Peter Ericsson, 49, anslöt till Sjöviken från sin dåvarande klubb Hjelmsjö i Örkelljunga.

Annons

Ericsson, ursprungligen från Gävle, hade då bland annat lagsilver i EM, individuella guld i JEM och JSM samt tre säsongers spel i tyska Bundesligan i bangolf som meriter.

Under sina två utomhussäsonger i Sjöviken har han genomgående tillhört de jämnaste och bästa spelarna inom klubben. Den gångna säsongen blev det bland annat en fjärdeplats på SM och guld i oldtimers-SM som främsta meriter.

Men nu är det alltså slut i Hässleholm och lite överraskande blir det inte hemflytt till Hjelmsjö, som annars verkar storsatsa, utan till Olofström.

– Hjelmsjö i division 2 lockar inte så mycket även om jag kan promenera från bostaden till banorna där på fem minuter, förklarar Peter Ericsson.

– De spelar i division 2 och jag vet sedan tidigare att det ofta kändes som bortkastade helger att spela Svenska serien på dessa nivåer.

Istället är det Olofström, som missade att gå upp i Elitserien den här säsongen men satsar vidare, som får nyttja Ericssons tjänster i fortsättningen.

– Jag lämnar Sjöviken utan några dåliga känslor även om det inte kändes bra när vi åkte upp till Södertälje och den första elitserieomgången med bara fem spelare och en coach, förklarar Ericsson.

– Vi hade inte ens några avbytare att använda den helgen och det kändes inte särskilt ambitiöst.

Jan-Åke Persson i Sjövikens IF erkänner att Ericssons avhopp blir tufft spelmässigt för klubben.

– Kanske vår bäste spelare och vi kommer inte att kunna ersätta honom, säger Jan-Åke Persson som annars tror man kommer att kunna behålla övriga spelare inom klubben.

Annons

– Ingen annan har aviserat att man lämnar.

Övergångstiden inom bangolfen har kortats ner den här säsongen och sista datum för transfers är därför numera den 30 november.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons