Skyddstillsyn för bilsabotage

HÄSSLEHOLM

En kvinna i 25-årsålder döms till skyddstillsyn efter händelser som inträffade i samband med att det tagit slut med hennes tidigare sambo.
Kvinnan skulle komma och hämta sina saker, och mannen hade bett en vän komma på besök under tiden. Mannen avvisade kvinnans önskan att få sova i huset en natt till. Då gick hon ut och slängde ett cementblock på mannens bil, ristade en stor penis och könsord i vännens bil, och började sedan slå mot ett av husets fönster med en sten.
När mannens vän gick ut för att se vad som hände så gav hon honom en örfil, innan han fällde henne till marken och höll fast henne. De båda männen ringde polisen och kvinnan körde från platsen, med uppmaningen att de skulle titta på deras bilar.
En månad senare, i samband med att mannen körde hem möbler till kvinnan, var hon ute och hoppade på taket till hans bil. Eftersom reparationskostnaderna blev för höga löstes bilen in av försäkringsbolaget.
Domen gäller fyra fall av skadegörelse och ett fall av ringa misshandel. Kvinnan ska också betala 1 325 kronor plus ränta till exsambon, samt 800 kronor till brottsofferfonden.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Är sommaren den bästa årstiden?

Loading ... Loading ...