Han var en sol i våra liv

Som tidigare meddelats har Emil Skoglund, Skummeslövsstrand, avlidit i en ålder av 29 år. Han har vuxit upp i Hässleholm.

Ett kärt barn har många namn, ”Skogis” och ”lillebror” är några av de han var mest känd under.
Torsdagen den 17 augusti 1989 kom Emil in till våra liv. Under sin tid på jorden så hann han arbeta sig in i allas våra hjärtan.
Emil älskade sång, dans och skicartåkning. Han älskade att resa, bada och ligga i solen. Men framförallt älskade Emil att leva.
Han ville vara runt människor som älskade honom och han var en sol i våra liv. En sol runt vilken vi som planeter kretsade.
I detta minne lever det ljus Emil gav oss och hans glädje, hopp och tro lyser starkt.
Emil blev 29 somrar gammal. Han föddes med en funktionsnedsättning som gjorde att livet ibland blev extra tufft, men vi visste alla att om det fanns någon som klarade vad än livet erbjuder, så var det lillebror.
Churchill sa en gång, “Aldrig har så många haft så få att tacka för så mycket.” och sanningen i dessa ord har aldrig klingat klarare än när vi pratar om vår älskade Skogis.
Emil var den som startade kooperativet Hand i hand och har på så sätt hjälpt många. I hans namn forsätter kampen om assistans och allas lika värde.
Vi minns alla Emil som en kämpe in i ditt sista och som ett ljus i alla våra liv.