Lurade sig in hos äldre dam

Hässleholm

En kvinna i 80-årsåldern fick oönskad påhälsning i sin lägenhet på Drottninggatan vid 13.30-tiden under torsdagseftermiddagen.
En man ringde på och påstod sig vara där för att kontrollera hennes proppskåp, så kvinnan släppte in honom. Efter en stund påträffade hon mannen i sovrummet, och förstod att det inte stod rätt till. Kvinnan konfronterade därför mannen och fick ut honom ur lägenheten.
Vad hon kunnat se lyckades mannen inte stjäla något från henne, men händelsen är polisanmäld som ett försök till stöld i bostad.
Magnus Wendler vid Hässleholmspolisen manar till försiktighet när främmande människor ringer på och vill komma in.
– Oftast går den här sortens besök via hyresvärden och de brukar även aviseras i förväg. Kommer personen från ett företag har den ofta ett id-kort, man kan be att få titta på. Eller så kan man be personen vänta utanför och ringa upp företaget den säger sig komma ifrån och kontrollera att det stämmer, säger han.

Dagens fråga

Tittar du på julkalendern i SVT?

Loading ... Loading ...