Annons

Defensiven blir Vinslövs nyckel mot Kärra HF

Sport • Publicerad 13 oktober 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Vinslövs HK har ett publiksnitt på 410 åskådare, men det lär höjas efter kvällens seriefinal mot Ankaret. Ordförande Stellan Grönberg räknar med att det blir lapp på luckan vilket skulle innebära cirka 600 åskådare.
Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Vinslövs HK har ett publiksnitt på 410 åskådare, men det lär höjas efter kvällens seriefinal mot Ankaret. Ordförande Stellan Grönberg räknar med att det blir lapp på luckan vilket skulle innebära cirka 600 åskådare. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Medan lördagsgästerna besegrat HK Farmen hemma med 34–27 och Kropps borta, 33–25, har ju Vinslöv vunnit en och förlorat en match i upptakten.

– Kärra är offensivt starka och gör många mål, förklarar ”Cassa” Jönsson.

Annons

– Vilket samtidigt betyder att det är vår defensiv som måste fungera i den här matchen.

Kärra är också ett lag som Vinslöv mött frekvent under de senaste säsongerna. I februari i år vann Vinslöv i förra årets division ett-serie med 23–20.

– Sedan mötte vi laget i träningsturneringen i Anderstorp, minns Vinslövstränaren den matchen som Kärra vann med 21–14.

En stark skytt i Kärra är förre Önnerödsspelaren Erik Nylén med meriter från både handbollsligan och allsvenskan.

Nylén har redan gjort 17 mål på två matcher och en annan stark skytt är Max Broman som tidigare spelat i bland annat Skövde.

Vinslöv ser också ut att kunna ställa bästa lag på banan mot serieledarna i eftermiddag.

– Vi har haft lite förkylningar men inget allvarligt och laget har dessutom klarat sig från skador, berättar ”Cassa” Jönsson.

I premiärderbyt mot IF Kristianstad kom hela 535 till en fullpackad Furutorpshall och ”Cassa” hoppas på bra stöd även idag.

– Tycker klubben skall ha extra kredd för att man lyckats arbeta upp publiksiffrorna under de senaste säsongerna, säger Vinslövstränaren.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons