Annons

Ny backskada i Tyringe inför Mörrumsmatch

Sport • Publicerad 13 oktober 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Och med Melker Karlsson långtidsskadad är Tyringebacksidan nere på miniminivå vilket fått klubben att dammsuga marknaden på ersättare.

– Till matchen mot Mörrum på söndag har vi fått låna in Felix Brodén, 19, från allsvenska Vita Hästen i Norrköping, säger sportchefen Filip Steensbjerre.

Annons

– Han tränar med oss på fredagen och sedan får vi se efter matchen på söndag om det blir någon fortsättning.

Brodén, ursprungligen från Linköping, har ännu inte funnits med i någon match för allsvenskarna den här hösten.

Tittar ni på fler nyförvärv just nu?

– Framförallt är det ett par av de inlånade spelarna som vi skulle vilja knyta närmare till klubben, säger Steensbjerre och pekar på Tingsrydsspelarna Elias Gunnarsson och Lukar Fransson samt Tobias Fridh från Oskarshamn.

Ett par ytterligare problem i Tyringelaget är Denny Deanesi som åkte på en smäll mot huvudet i Kalmar samt Max Wedjesjö som var sjuk i veckan.

– När det gäller Deanesi är det upp och ner dag för dag medan Wedjesjö i alla fall börjat träna, förklarar Henrik Alfredsson.

Tyringe har mött Mörrum två gånger under träningsspelet och förlorade först i förlängning i bortamötet i Jössarinken för att sedan vinna hemma med 4–2.

– Men Mörrum har gjort det bra i inledningen av Hockeyettan så vi vet att det blir tufft, säger Tyringecoachen.

I Mörrum finns ett par spelare som tidigare funnits i Tyrs Hov. Dels Andreas Silfverberg, en gång poängkung i Tyringe i tvåan, och dels Khalid Ibrahim som gjorde 24 poäng (12+12) i Tyringe förra säsongen.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons