Tunt Vittsjö kammade noll

Sport Thomas Mårtensson: ”Vi har fortfarande allt i egna händer”.
Sport • Publicerad 14 oktober 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Vittsjö fick en jobbig start på matchen när Ebba Hed fick två smällar under de första sju minuterna. Den första tog på käken, den andra i huvudet och Vittsjös lagledare Mats ”Mulle” Karlsson signalerade för byte. Men rätt som det var dök Hed upp på högerkanten igen.

– Hon kände sig bra så det löste sig, säger Thomas Mårtensson som tränar Vittsjö ihop med Matt Ross.

Vittsjö svarade för en blek insats under de första 45 minuterna. Djurgården gjorde 1–0 i den tionde minuten när Julia Spetsmark, med ryggen mot mål, nickade in Irma Helins inlägg.

Gästerna hade stora problem att skapa något framåt och hade egentligen bara en riktigt het chans. Det var när CJ Bott nickade i ribban efter en högerhörna.

Strax före pausvilan ökade Mia Jalkerud, från offsideluktande läge, på till 2–0. Vittsjö gick bort sig i markeringsspelet och Irma Helin fick tid på sig att hitta och frispela Jalkerud som placerade bollen förbi Shannon Lynn.

– Första halvlek är inte bra. De är duktiga på att slå in bollarna bakom vår backlinje och vi tappar boll på fel ställen, säger Mårtensson som fick se en helt annan matchbild i den andra akten.

– Andra halvlek är bra. Då utnyttjar vi större delar av planen och skapar fem chanser, fem skott. Vi radar upp chanser. Vi får också en hel del inlägg från Amanda Persson och Lisa Klinga, säger Vittsjötränaren som gick ner på en trebackslinje med kvarten kvar av matchen.

Lisa Klinga hade läge både på nick och volley och Michelle de Jongh provade från distans. Vittsjö forcerade, tryckte på mot Djurgårdens mål men lyckades aldrig spräcka Gudbjörg Gunnarsdottirs nolla.

– Vi får hoppas att vi drar dit dem i nästa istället.

Vittsjö kom till Stockholms Stadion med en mycket tunn trupp. På bänken var Kajsa Lind den mest meriterade – och hon har gjort två inhopp i årets allsvenska.

Inför resan till Stockholm var det frågetecken för Amanda Persson som varit sjuk hela veckan men Persson kom till start och gjorde en bra match.

Till nästa match ska avstängda Emma Lundh vara tillbaka. Det är däremot ytterst tveksamt om Tiffany Cameron är i spelbart skick. Den kanadensiska höstvärvningen har ett uttänjt ledband.

På söndag väntar Eskilstuna hemma på Vittsjö Idrottspark i en oerhört viktig omgång där Limhamn Bunkeflo spelar borta mot jumbon IFK Kalmar.

– Om vi kan börja som vi avslutade mot Djurgården så blir det bra. Vi har redan börjat laddningen inför Eskilstuna.

bild 1/2
Ebba Hed fick två smällar mot huvudet i inledningen av matchen men spelade samtliga 90 minuter. Foto: TT
Vittsjös mittback Sandra Adolfsson i en duell med Julia Spetsmark som nickade in 1-0-målet för Djurgården. Stockholmslaget säkrade det allsvenska kontraktet.                                      Foto: TT