GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Blodspår på pizzeria får man fälld

Hässleholm En 19-åring döms till skyddstillsyn efter två misslyckade inbrott på ett företag och en pizzeria i centrala Hässleholm.
Hässleholm • Publicerad 15 oktober 2018 • Uppdaterad 29 november 2021

Det var under maj och juni månad 2017 som mannen gjorde sig skyldig till två stöldförsök.

En väktare fick syn på 19-åringen när han var i full färd med att bära ut stöldgods, bland annat en stationär dator, från ett företags lokaler och larmade polisen.

Mannen själv förnekar att han ens varit på platsen, men eftersom hans dna hittats både på en krossad fönsterruta och en av datorerna han burit ut, anser tingsrätten att det inte råder något tvivel om att det var 19-åringen som slog sönder fönstret och försökte stjäla från företaget.

I slutet av juni upprepades mönstret då 19-åringen tog sig in på en pizzeria.

Där fångades 19-åringen, tillsammans med en okänd person, på övervakningsfilm. Även denna gång lämnade han dna efter sig, i form av blodspår på en glasskärva från ett krossat fönster i lokalen.

Något stöldgods fick gärningsmännen dock inte med sig, utan lämnade pizzerian tomhänta.

Mannen nekar även till detta brott och säger att han besökt pizzerian många gånger, men att han inte varit där den aktuella kvällen utan umgåtts med en släkting.

Han ska också ha blivit knivskuren och rånad samma kväll.

Men tingsrätten menar att den tekniska bevisningen tydligt visar att 19-åringen var en av gärningsmännen som tog sig in på pizzerian.

Han döms därför för två fall av försök till stöld samt brott mot knivlagen efter att ha åkt fast med kniv på sig i april i år.

Påföljden blir skyddstillsyn. Det handlar dock inte om något nytt straff för 19-åringen, utan skyddstillsynen dömde Lunds tingsrätt honom till i augusti 2017 efter att han gjort sig skyldig olovlig körning och grov vårdslöshet i trafik.

Eftersom stöldförsöken skedde innan dess, faller de inom ramen för samma påföljd och skyddstillsynen sträcker sig till november i år.

Louise Sillén Herzegh louise.sillen-herzegh@nsk.se
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.