Sport • Publicerad 15 oktober 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Tyringe kom till spel med bara fem backar då Isac Hedlund blev skadad på fredagens träning. Inlånade Felix Brodén från Vita Hästen kom in och gjorde en strålande insats.

– Isac är inte så allvarligt skadad. Tyvärr är det så att alla skador vi har för tillfället är på backar, säger Alfredsson.

– Det är inte så lätt att hitta bra backar men de vi lånat under hösten har varit riktigt bra.

Tyringe gjorde enda målet i den första perioden. Ett mål som kom efter 18,49 då Emil Larsson slog en passning från vänsterkanten. Kevin Ericson var på rätt plats och kunde enkelt göra 1–0.

I slutsekunderna var Emil Backman även nära att göra 2–0.

Ett mål som skulle komma 2.25 in på andraperioden. Belmin Mesanovic höll sig framme på en retur efter ett skott från Emil Larsson som räddades med ansiktsmasken av Mörrummålvakten Sebastian Ericsson. Kevin Ericson fick även han en assistpoäng i samband med målet.

Jesper Hultberg reducerade till 1–2 några minuter senare och såg till att hans Mörrum var med i matchen. Blekingelaget inledde den tredje perioden bra men då visade Joakim Strandberg vilken bra målvakt han är.

I stället kunde Emil Backman avgöra matchen med sitt 3–1-mål sju minuter in på sistaperioden med ett hårt skott utifrån. Han assisterades av Felix Lidgren och Sebastian Freed Karlsson. 17 sekunder från slutet hade Felix Lidgren nöjet att sätta slutresultatet 4–1 i öppen bur.

Henrik Alfredsson var väldigt nöjd efter matchen.

– Vi agerade med lugn i försvarsspelet och höll deras forwards på utsidan. Vi släppte bara till åtta skott i skottsektorn under hela matchen.

– Sedan är jag även mycket nöjd med att vi visar tålamod och får till längre anfall. Vi kan med egen kraft skapa egna lägen.

Härnäst väntar två lag som ligger under tiondeplacerade Tyringe i Hockeyettans tabell. På fredag blir det spel borta mot Helsingborg medan Halmstad väntar på söndag hemma i Tyrs Hov.