Annons

Fridh klar för Tyringe och Brodén lånas

Sport • Publicerad 17 oktober 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Tyringe har hittills fått nyttja Tobias Fridh i fyra matcher men han har också varit hemma i Oskarshamn och var bland annat med när allsvenskarna mötte Leksand borta och Karlskrona hemma.

– Riktigt häftigt med mycket publik i Leksand, berättar Fridh som inledde karriären i Vimmerby.

Annons

– Sedan flyttade jag till Oskarshamn där jag gick hockeygymnasiet.

I Tyringe har han hittills visat hög kvalitet under de matcher han spelat och en anledning, enligt honom själv, är att han trivs.

– Ett bra gäng som tagit väl hand om mig, förklarar Fridh.

– Tycker också att laget är bra men kan bli ännu bättre och det skall bli kul att vara med.

Tyringecoachen Henrik Alfredsson är oerhört nöjd med att han nu kan räkna in Fridh i truppen permanent.

– En klok spelare som vi kommer att ha mycket nytta av, säger Henrik Alfredsson.

– Imponerande också att han tänker på att få speltid på seniornivå vilket jag tror att han kommer att ha nytta av i under sin framtida hockeykarriär.

Även på backsidan ljusnade det en del under veckan eftersom Felix Brodén, Vita Hästen, kommer att lånas i ytterligare minst tre matcher och därmed vara kvar till och med nästa onsdag.

– När det gäller Isac Hedlund så får han möjligen vila några matcher men annars var inte hans knäskada av det svårare slaget, menar Henrik Alfredsson.

Dessutom har Tingsryd i dagarna förstärkt sin backsida vilket gör att Elias Gunnarsson möjligen kan vara aktuell för ett nytt Tyringelån.

– Vi jobbar på ett antal olika lösningar för att förstärka truppen ytterligare, säger Tyringetränaren.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons