Annons

Derbydirektiv: Tänd, inte spänd

Sport • Publicerad 18 oktober 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Albin Lindqvist är en av tre Tyringespelare som kanske kan vara aktuell till Skånederbyt. FOTO: Stefan Sandström/ARKIV
Albin Lindqvist är en av tre Tyringespelare som kanske kan vara aktuell till Skånederbyt. FOTO: Stefan Sandström/ARKIV

Tre matcher återstår innan halva hockeyettan spelats. Trea från slutet parkerar Tyringe, med Helsingborg och Halmstad bakom sig. Två lag man möter under loppet av tre dagar.

– Helsingborg är ett hårt jobbande lag med kvaliteter. Jag såg dem mot Vimmerby, och Vimmerby ska vara glada att de tog tre poäng, säger Alfredsson.

Annons

Fredagens Skånederby har Helsingborg dessutom utsett till höstens grindslantsmatch. Förra hösten var det samma visa, och då vann hemmalaget i Olympiarinken med 7-1 inför drygt 900 åskådare.

– Det är derby, så det handlar om att kontrollera sina känslor. Att vara tänd men inte spänd. Men det kommer att bli oerhört hårt, säger Alfredsson.

Precis som i de flesta matcher hittills under säsongen är det en rad oklarheter kring Tyringes trupp. Tobias Fridh har visserligen gått över permanent till Tyringe, och Felix Brodén är inlånad för tre matcher till. Utöver dem finns flera frågetecken.

– Vi har några halvskadade som kanske kan spela, kanske inte. Vi får se lite från dag till dag, säger Alfredsson.

Det rör sig om Albin Lindqvist, Max Wedjesjö och Isac Hedlund.

– I bästa fall kan vi till och med komma till match med någon extraforward. Jag tror att de kommer vara tillgängliga, kanske inte fredag och söndag, men kanske söndag, tänker Alfredsson.

Under onsdagen fanns förhoppningar om att de nyförvärv Tingsryd gjort skulle innebära att Tyringe kunde låna spelare därifrån. Men på torsdagen sparkade smålänningarna sin tränare.

– Vi har en jättebra relation med Tingsryd, men man vet ju inte vad som händer med eventuella lån nu, säger Alfredsson som tidigare kunnat plocka in backen Elias Gunnarsson.

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons