STOCKHOLM 1996-03-04 Svenska UNICEF-kommitténs ordförande Lisbet Palme talar vid en UNICEF-konferens på Norra Latin i Stockholm 4:e mars 1996. Foto: Pawel Flato / SvD / Kod: 11014
19760501 - Julius Nyerere deltar i en förstamajdemonstration i Stockholm 1976 med Olof och Lisbet Palme. Foto: Bertil Ericson / TT
STOCKHOLM 1994-04-19 Svenska UNICEF-kommitténs ordförande Lisbet Palme vid en presskonferens i Stockholm 19:e april 1994 angående norska barmpsykologen Atle Dyregrovs forskning om barns upplevelser under kriget i före detta Jugoslavien. Foto: Björn Larsson Ask / SvD

Lisbeth Palme är död

sverige Änkan efter tidigare statsministern Olof Palme har avlidit efter en tids sjukdom, skriver DN. Hon blev 87 år gammal.

Enligt Dagens Nyheter har Lisbeth Palme avlidigt under torsdagen. Nyheten kom strax efter 13 på eftermiddagen. Lisbeth Palme ska ha avlidit efter en tids sjukdom, enligt DN som pratat med Palmes familj.

”Det är med stor sorg Unicef Sverige nåtts av beskedet att vår styrelses före detta ordförande, barnpsykologen och barnrättsaktivisten Lisbet Palme, avlidit”,  skriver Maj-Inger Klingvall, ordförande och Veronique Lönnerblad, generalsekreterare för Unicef Sverige.

Lisbeth Palme föddes Lisbeth Beck-Friis 1931 i Stockholm och var barnpsykolog. Hon arbetade som ordförande i Unicef 1990 till 1991 och i svenska Unicef-kommittén fram till 1999.

Lisbeth Palme var gift med statsminister Olof Palme från 1956 och tills dess att han mördades 1986. Tillsammans fick de sönerna Mårten, Mattias och Joakim. Lisbeth var en av få vittnen till mordet och i en vittneskonfrontation pekade hon ut Christer Pettersson som gärningsman.

Lisbeth Palme blev 87 år gammal.