Annons

Spelmissbrukare vill få vård

Hässleholm En 25-årig man som dömts till två månaders fängelse för omfattande bedrägerier, överklagar sin dom till hovrätten.
Hässleholm • Publicerad 18 oktober 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

En 25-årig man som dömts till två månaders fängelse för omfattande bedrägerier, överklagar sin dom till hovrätten. Han förnekar inte brotten, men vill ha en ny prövning, alternativt att fängelsestraffet omvandlas till skyddstillsyn kombinerat med en särskild behandlingsplan.

Mannen har en bakgrund av spelmissbruk och det är för att finansiera sitt spelande som han gjort sig skyldig till bedrägeri.

Domen som han nu överklagar gäller pengar han lurat sig till via musiksajten Vend. Under olika namn har han låtsats sälja musikutrustning och tagit emot pengar från köpare. Sammanlagt har han på det här sättet kommit över närmare 40 000 kronor.

lousil
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons