Chinos tjocka kinder, av Maria Nilsson Thore.

Boktips

Chinos tjocka kinder
Maria Nilsson Thore
Bonnier Carlsen

Fyra charmiga små hamstrar har huvudrollen i denna bok. De har alla mysiga, tjocka kinder där det får plats nästan hur mycket som helst. Chino är bäst av alla på att samla mat i kinderna! Och han passar minsann på så fort de andra vänder ryggen till. En dag sätter han i sig varenda frö i skålen. Det blir inte ett enda kvar till de andra. Chino är nöjd men sen blir det svårt, för kinderna är så stora att han inte ens kan vara med och leka. Och proppmätt är han med. Det kanske är bäst att dela med sig till dom andra i alla fall? Boken vänder sig till barn i förskoleåldern.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Ska du på festival i sommar?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar