Annons

Hovrätten fastställer dom i narkotikamål

hässleholm Den 35-åring som dömts till två och ett halvt års fängelse för bland annat grovt narkotikabrott och misshandel får sin dom fastställd av hovrätten.
Hässleholm • Publicerad 22 oktober 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Både åklagare Pernilla Tallinger och den dömde mannens advokat, Jesper Montan, hade överklagat Hässleholms tingsrätts dom.

Åklagaren yrkade på ett längre fängelsestraff och skrev i sitt överklagande att de gärningar han dömts för har ett högre samlat straffvärde, medan 35-åringen hoppades få straffet kortat.

Annons

Hans advokat yrkade på skyddstillsyn kombinerat med en särskild behandlingsplan och tryckte på att mannen, som tidigare missbrukat droger men nu är avgiftad, är mycket motiverad att förändra sitt liv.

Men varken åklagare eller försvar får sin vilja igenom.

Istället fastställer hovrätten tingsrättens dom och mannen får två år och sex månader i fängelse.

Förutom grovt narkotikabrott döms mannen även för misshandel, grov olovlig körning, ofredande och ett narkotikabrott av normalgraden.

Det var i början av sommaren som mannen greps i sin tidigare sambos bostad.

Hon hade larmat polis eftersom han tagit stryptag på henne. Väl inne i bostaden hittade polisen stora mängder cannabis, heroin och kokain som gömts undan.

Mannen greps och har suttit frihetsberövad sedan dess. Även hans tidigare sambo blev gripen och var i tingsrätten medåtalad för grovt narkotikabrott, men friades från brott.

I tingsrätten stod 35-åringen även åtalad för försök till grov misshandel efter att ha spottat en polis i ansiktet sommaren 2017. Mannen har hepatit c och riskerade att smitta polisen.

Han friades dock på den punkten, men dömdes istället för ofredande mot polisen och även här gör hovrätten samma bedömning som tingsrätten.

Förutom fängelsestraffet ska han även betala skadestånd på 15 000 kronor till polisen han spottat på.

Louise Sillén Herzegh louise.sillen-herzegh@nsk.se
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons