Annons

Köer väntas då vägräcke lagas på E6

Skåne Trafikverket stänger av ett körfält i vardera riktning på E6 då 125 meter vägräcke måse bytas ut mellan Borgeby-Flädie efter fredagens trafikolycka på E6.
Publicerad 22 oktober 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Trafikverket befarar långa köer när 125 meter vägräckte ska bytas ut på E6 vid Borgbey efter fredagens lastbilsolycka. 
Foto: TT/Arkiv
Trafikverket befarar långa köer när 125 meter vägräckte ska bytas ut på E6 vid Borgbey efter fredagens lastbilsolycka. Foto: TT/Arkiv

Sedan en vecka är E6 avstängd vid trafikplats Alnarp. Vägen hålls stängd för att motorvägsbron över spåren behöver byggas om för att kunna bygga ut järnvägen mellan Lund och Arlöv.

- Det är ett återställningsarbete som kommer att pågå mellan klockan 9.00 och 15.00 under måndagen. Det här är ett arbete som måste genomföras för att vägen ska vara säker, säger Göran Holmberg, verksamhetssamordnare på trafikledningsområde syd.

Annons

Den tidigare framgångsfaktorn som inneburit att trafiken flutit på utan några större störningar har varit att många gjort ett aktivt val i att välja andra alternativ än att köra bil.

- De har skapat förutsättningar för de som faktiskt inte kunnat göra andra val. Vi hoppas att de ska fortsätta på samma sätt denna veckan, säger Göran Holmberg.

Arbetet med att bygga om motorvägsbron för E6 över spåren vid trafikplats Alnarp har gått som förväntat och de två broarna år på plats.

Denna veckan fortsätter arbetet med att asfaltera, linjemåla och sätta upp nya vägräcken. E6 förväntas öppna för trafik igen den 27 oktober.

Eva SchmidtSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons