Annons

Daniela Gherman fyra i EM-debuten

Sport • Publicerad 23 oktober 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Daniela Gherman blev EM-fyra i ryck. FOTO:LARS-ÅKE ENGLUND
Daniela Gherman blev EM-fyra i ryck. FOTO:LARS-ÅKE ENGLUND

Tyngdlyftnings-EM för U23-lyftare avgörs den här veckan i Zamosc i Polen. Vinlövsklubben Sörby Bois är representerat av Daniela Gherman vars viktklass avgjordes i går.

En handledsskada oroade dock inför 21-åringens mästerskapsdebut. En skada hon ådrog sig för några veckor sedan på ett landslagsläger i Halmstad.

Annons

Daniela Gherman inledde tävlingen i damernas 63-kilosklass med att klara 85 kilo i ryck. Hon begärde sedan upp 90 kilo på stången och var ytterst nära att klara.

– Jag tappade balansen och fick stången bakom mig, säger Daniela som inte heller klarade 91 kilo i det tredje rycket.

Sörbylyftaren blev med resultatet 85 kilo fyra i ryck vilket var nio kilo från bronsmedaljen.

I stöt blev det inget resultat för Gherman som missade samtliga tre försök på 100 kilo.

– Fixade vändningen men missade överstöten, säger Gherman som var lite besvärad av sin stukade handled.

– Jag hade lite känning av den, men jag kan inte skylla på det. Uppvärmningen blev helt fel och jag fick inte tekniken till att stämma. Jag känner mig jättebesviken men ser ändå tävlingen som en bra erfarenhet för mig.

Vilket hon bör göra då den före detta friidrottaren bara hållit på med sin nya sport i ett och ett halvt år.

– Trots att jag nyss fyllde 21 år blir det inte fler U23-mästerskap för mig. I framtiden satsar jag på EM och VM som senior. Då kommer det bli betydligt tuffare motstånd men förhoppningsvis är jag redo för det, säger Daniela Gehrman som tävlar igen om tre veckor vid Götalandsmästerskapet i Landskrona.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons