GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tjuven stal tryggheten

Svedala Inez och Janne Kretz vill varna för fult trick som lurar godtrogna.
Svedala • Publicerad 23 oktober 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

– Saker kan man alltid ersätta. Det jag tänker på är situationen i sovrummet. Vad hade hänt om han hade haft en kniv när jag upptäckte honom?

Allt började med att det ringde på parets dörr strax efter lunch. De satt i köket, Inez gick och öppnade och utanför stod en ung kvinna. På engelska berättade kvinnan att hennes katt försvunnit. Hon visat ett foto på mobilen och frågade om hon fick leta efter katten i trädgården. Självklart tyckte Inez, som även följde med ut. Kvar i köket satt Janne utan att veta vem som ringt på.

– Det var något som inte stämde. Jag gick och letade efter Inez och var vid syrummet när jag såg en skugga i sovrummet.

– Plötsligt lämnade tjejen trädgården och sprang över grannens gräsmatta och försvann, berättar Inez, som sedan gick tillbaka mot ytterdörren. Där mötte hon Janne som precis fått ut den okände mannen.

– Jag känner mig kränkt och väldigt lurad. Det är så oerhört fult att göra så här när man faktiskt bara vill vara snäll och hjälpa till, säger Inez, som nu försöker minnas vilka smycken som är borta.

– Och trots att jag inte blev utsatt för varken hot eller våld känner jag mig väldigt mycket på helspänn. Rädslan lägger väl sig, men det här kommer jag alltid ha med mig, säger Janne och Inez fyller i:

3 bilder
Den unga tjejen var söt och trevlig tyckte Inez Kretz som följde med henne ut på husets baksida där hon ville leta efter sin bortsprungna katt.
Medan Inez Kretz lurades ut i trädgården stod kumpanen troligen gömd utom synhåll från husets insynskyddade entré. Kvar i köket satt maken Janne, vilket tjuven troligen inte insåg när han smög in.FOTO: PERNILLA NIELSEN NEGRÉN
- Det viktigaste är att inget allvarligt hände dig, säger Inez Kretz, till maken Janne.
Den unga tjejen var söt och trevlig tyckte Inez Kretz som följde med henne ut på husets baksida där hon ville leta efter sin bortsprungna katt.
Medan Inez Kretz lurades ut i trädgården stod kumpanen troligen gömd utom synhåll från husets insynskyddade entré. Kvar i köket satt maken Janne, vilket tjuven troligen inte insåg när han smög in.FOTO: PERNILLA NIELSEN NEGRÉN
Pernilla Nielsen NegrénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.