Annons

Dubbla julshower väntar Laila Adèle

Personligt Hektiskt period för Laila Adèle, som är med i två skånska julshower.
Personligt • Publicerad 24 oktober 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Sångerskan Laila Adèle är med på två julshower innan jul, dels sin egna julshow Amazing soul brunch gospel i Ystad, men också Flashing Angels i Ängelholm. Foto: Martina Wärenfeldt/Pressbild
Sångerskan Laila Adèle är med på två julshower innan jul, dels sin egna julshow Amazing soul brunch gospel i Ystad, men också Flashing Angels i Ängelholm. Foto: Martina Wärenfeldt/Pressbild

Julen är något som betyder mycket för sångerskan Laila Adèle.

– För mig är den förknippad med mer lugn än stress, säger Laila Adèle.

Annons

Men med premiär i november och en månad framåt, byter hon lugnet mot att stå på scen med sin första egna julshow, Amazing soul brunch gospel på Ystad saltsjöbad.

– Det känns fantastiskt roligt att äntligen ha en egen julshow. Det roliga är att få vara med från början och få skapa något från grunden med mina favoritlåtar tillsammans med gospelkören och bandet, säger Laila.

Bakom hennes stämma är det Released Gospel Choir som kommer ljuda till tonerna från ett fyrmannabandet The Gospel Crew, som tillsammans blandar jullåtar med gospel och soul.

Julshowen kommer även prova på ett nytt koncept med föreställning som brunch-konsert.

– Vi ville testa på det. Då blir det inte så sent heller för folk att komma hem i tid, säger hon.

För henne däremot blir det att åka av till nästa julkonsert – i Ängelholm.

För samtidigt så är hon med i julshowen Flashing Angels med bland andra Renaida Braun, känd från Idol och Melodifestivalen.

En uppsättning som är starkt inspirerad av filmen Flashdance.

– Det blir lite tajt men jag hinner komma dit lagom till andra akten, bara jag inte fastnar på vägen och tvingas hämtas med helikopter, så är jag nöjd, men det ska bli väldigt utmanande och jätteroligt, säger hon.

Jobben har annars avlöst varandra för sångerskan Laila Adèle under året. I våras underhöll hon publiken tillsammans med Tomas Ledin med Skarpt läge på Cirkus i Stockholm.

Annons

Det var därigenom Laila Adèle fick förfrågan om att göra en julshow i Ystad där hon kan sprida glädje och värme till gästerna.

– Jag hoppas jag kan ge en härlig feelgood-känsla till publiken, så att de lämnar all den stress inför allt julbak och alla julbestyr som många kan känna innan jul, säger Laila.

I showen får besökarna ta del av hennes personliga julfavoriter, vilket är ett antal som hon samlat på sig under åren.

– När jag sätter ihop min lista av jullåtar så blir den väldigt lång, för jag har så många, säger hon och skrattar.

Premiären för Amazing soul brunch gospel i Ystad är den 24 november och pågår till den 22 december, medan Flashing Angels pågår från den 29 november till 8 december.

Efter det blir det även julfrid för Laila Adèle

– Då ska jag bara pausa och känna lugnet med familjen, kanske blir det att ställa fram en porslinstomte också, avslutar Laila Adèle.

Fakta:

Namn: Laila Adèle

Ålder: 40 år

Familj: Fästman, två döttrar, Lilly, 16, och EllaMay, 11, plus två bonusbarn.

Gör: Sångerska och musikalartist.

Intressen: Vara med familj och vänner samt vara ute i solen oavsett tid på året och träna.

Det bästa med julen: Att pausa med familjen och bara vara.

Bästa jullåt: Carol of the bells och Hallelujha (även om den inte är en jullåt från början).

Aktuell: Har premiär för sin första egna julshow Amazing soul brunch gospel på Ystad saltsjöbad den 24 november. Den avslutas den 22 december. Är även med i julshowen Flashing Angels med bland andra Renaida, på Hus 57 i Ängelholm, med premiär den 29 november. Den sista är den 8 december.

Oskar Svensson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons