Annons

Osby dominerade i hemmatävling

Sport • Publicerad 24 oktober 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Det kom simmare från ett tiotal klubbar när ICA Supermarket Cup avgjordes i simhallen i Osby.

De flesta simmarna i tävlingen hade hemmaklubben och Kristianstads SLS. Men även andra lokala klubbar som S 71, SS Delfin och Sösdala SS hade simmare på plats.

Annons

– Det gick väldigt bra för våra simmare vilket gör att det ser lovande ut inför stundande regionfinaler i Sumsim, säger Nordh.

Dessa avgörs för de nordskånska simmarna i Ängelholm om tre veckor. I mitten av december strålar sedan de bästa simmarna samman i den nationella Sumsim-finalen i Stockholm.

– Vi hoppas att få en tre-fyra simmare plus ett lag med oss dit, säger Osbytränaren som hade en hel del att glädja sig åt även under ICA Supermarket Cup.

– Riktigt roligt att se var att Moa Olofsson var tillbaka. Hon har varit borta en tid på grund av körtelfeber men är nu åter i träning. Sedan tyckte jag att Elina Holgersson visade upp ett bra ryggsim, säger Nordh.

– Något som var kul är att vi har en simmare från Australien i klubben som heter Oscar Wahl. Anledningen till detta är att hans föräldrar jobbar på IKEA i Älmhult.

Lars Nordh kan glädja sig åt att simsporten just nu är het i Osby.

– En anledning är vår populära simskola där vi just nu har 140 barn som är med. Vi har väl fungerande grupper och har lyckats att vända en trend då vi har gott om pojkar i de yngre klasserna.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons