Annons

59:ans damer klara för final tremanna-SM

Sport 59:ans Cajsa Wegner, Filippa Persson och Jenny Wegner är klara för SM-finalspel i bowlingens tremannaspel som avgörs i mitten av december i Norrköping. De tog sig dit genom en andraplats i DM.
Sport • Publicerad 25 oktober 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Då det var för få damer anmälda till DM så blev det inget finalspel i årets DM i tremanna. Därför blev det så att kvalspelat fick gälla som slutresultat.

59:ans tjejer har vunnit DM-gulden de senaste åren. Men det blev ingen upprepning av detta i år då BK Ohm vann.

Annons

Åstorpslaget segrade på 2493 poäng medan 59:ans Cajsa Wegner, Filippa Persson och Jenny Wegner fick ihop 2376 på andraplatsen. Spader Dam 1 blev bronsmedaljörer på 2305.

Då de två främsta lagen på DM kvalificerar sig till SM-finalspelet betyder det att BK Ohm och BK 59:an får åka till Norrköping i mitten av december för att spel om titeln vilket lag som blir Sveriges bästa tremanna. En titel de meriterade 59:an-damerna gärna vill ha då de som bäst blivit silvermedaljörer.

I herrklassen är titelförsvarande 59:an 1, med André Ekberg, Daniel Nilsson och Daniel Ströbeck i laget, bland de åtta som tog sig vidare till DM-finalen. Hässleholmsföreningen har därmed chansen att nå SM-finalspelet även herrarnas tremanna dit de fyra främsta på DM kvalificerar sig.

59:an hade ytterligare två herrlag med i DM-spelet. Lag 3 med Anton Borg, Mikael Andersson och Michael Wegner blev nia på 2292 poäng endast 17 poäng från en finalplats medan lag 2, med Eliaz Olsson, Goliat Olofsson, Rasmus Olofsson och William Olofsson, kom elva på 2210.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons