Sport • Publicerad 25 oktober 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Alfred Andersson inledde målskyttet i Trollarinken.
Alfred Andersson inledde målskyttet i Trollarinken. Foto: STEFAN SANDSTRÖM

Glimma kom till spel utan skadade backarna Fabian Rietz och Hugo Eliasson men med nyförvärvet Rasmus Forslind jämte Alfred Andersson i första backparet.

Det började också strålande för Glimma eftersom gästernas Tim Emanuelsson åkte ut för tripping redan efter 1.15. 25 sekunder senare hade Alfred Andersson gjort 1–0 och första perioden innebar ytterligare två utvisningar för gästerna – och två Glimma mål!

Gustav Johansson gjorde 2–0 1.44 in på den andra utvisningen och Erik Jönsson 3–0 59 sekunder in på den tredje.

Matchen kändes mer eller mindre avgjord sedan Anton Wedderien slagit in 4–0 redan efter 4.17 av andra perioden.

Efter två perioder hade hemmalaget också klara 5–1 sedan Hockeytreans poängkung Erik Jönsson satt det femte hemmamålet.

I sista perioden reducerade Halmstad och en liten oro smög sig möjligen in i hemmalaget eftersom man tappat stora ledningar tidigare i höst.

Men inte den här gången eftersom Oscar Alricsson och Jesper Stenberg sköt ytterligare hemmamål fram till 7–2 innan Halmstad Ravens förvaltade sitt andra straffslag för kvällen och fastställde slutresultatet. Utmärkte hemmakeepern Nick Kent hade nämligen räddat det första straffläget redan åtta minuter tidigare i slutperioden.

För Glimma väntar inte nästa match förrän söndagen den 4 november när man möter Trelleborg på bortarink.