Annons

Sjövikenpar tog mixed-guld i SM

Sport • Publicerad 25 oktober 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Lena Nilsson och Mats Olsson, Sjöviken, vann oldtimers-SM på EB-banor i Eskilstuna.
Lena Nilsson och Mats Olsson, Sjöviken, vann oldtimers-SM på EB-banor i Eskilstuna.

Sjövikenparet, som är ett par även vid sidan om banorna, tillhör Hässleholmsklubbens mest rutinerade spelare och har genom åren kammat hem mängder med titlar och mästerskapsmedaljer.

För fyra år sedan vann man motsvarande titel när SM gick i Asarum.

Annons

– Lite mer på ”hemmaplan” den gången nu var vi inte lika hemma med EB-banorna i Eskilstuna, berättar Lena Nilsson som ändå hade förhoppningar om att kunna slåss om medaljerna även inför det här SM:et.

– Men vi visste också att Annelie och Martin Lundell, Malmö/Hjelmsjö, som var topptippade, hade tävlat i Eskisltuna helgen före SM så det skulle bli förmodat tufft.

Men Sjövikenparet inledde strålande med ett 20-varv och spelade otroligt jämnt över de åtta varven där man hela tiden låg mellan 20 och 25 slag.

Inför sista dagens två avslutande varv hade man hela nio slag upp och då gjorde det inget att man tappade ett slag under söndagen.

– Det kändes väl ganska tryggt att vi skulle klara det med tanke på hur vi hade spelat tidigare, berättar Lena Nilsson om Sjövikenparet som hade hela åtta slag ner till paret Lundell och ytterligare elva till tredjeplacerade Lena Brown och Tommy Blixt. Olsson/Nilsson snittade finfina 22,4 på EB-banorna.

Ytterligare ett Sjövikenpar fanns med i Eskilstuna och det var Linda Iversen och Leif Nilsson som slutade sexa och hade åtta slag upp till bronspengarna. I den öppna klassen var det Tantogårdsparet Jennifer Göransson, före detta Perstorp, och Alexander Dahlstedt som vann med hela tio slag före Laura Fogh Henriksen och James Lindström från samma klubb.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons