Annons

Framtidsdrömmar på Snapphaneskolan

Östra Göinge • Publicerad 26 oktober 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

När man går i årskurs 8 är det rimligtvis fortfarande några år kvar innan man ska ut i yrkeslivet. Men det kan ändå vara bra att få en inblick i vilka möjligheter och utmaningar som väntar bortom klassrummet.

Därför arrangerar Young Innovation HUB Östra Göinge ”Framtidsdrömmar” tillsammans med kommunens högstadieskolor. Eleverna i årskurs 8 på Snapphaneskolan och Göingeskolan får möjlighet att träffa representanter från olika branscher.

Annons

På torsdagen var ”Framtidsdrömmar” på Snapphaneskolan i Knislinge och 8 november är det Göinge-skolans tur att besökas av representanter från arbetslivet.

På Snapphaneskolan inleddes eftermiddagen med att Philip Thuresson från Göinge Naturtrim och Malin Alricsson från Göinge Träningscenter berättade om sina vägar ut i arbetslivet.

Sedan kunde eleverna besöka utställare från olika branscher – industri, vård, service, hantverk, polis, räddningstjänst, restaurang, bygg – som på utställartorget berättade om sina verksamheter och svarade på frågor.

– Vi har 14 företagare från Östra Göinge här idag. Det är jättekul att de ställer upp med sin tid och sitt engagemang, säger Ida Holmer på Young Innovation HUB.

– Vi har engagerat representanter från flera branscher. Eleverna får ställa frågor och utställarna har med sig något som man kan titta på eller testa.

– Att på detta sätt bygga broar mellan skola och näringsliv är viktigt för att eleverna ska få kunskap om vilka vägar som finns och vad olika yrken faktiskt innebär, säger Holmer.

bild 1/2
Ida Holmer, HUB.
"Framtidsdrömmar" på Snapphaneskolan. Kanske är några av eleverna blivande busschaufförer? De fick testa att köra buss med hjälp av Bergkvaras simulator.
Ida Holmer, HUB.
"Framtidsdrömmar" på Snapphaneskolan. Kanske är några av eleverna blivande busschaufförer? De fick testa att köra buss med hjälp av Bergkvaras simulator.
Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons