Annons

Vinslöv vill behålla sitt fina bortafacit

Sport • Publicerad 26 oktober 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Simon Bengtsson vill upp i allsvenskan.   Foto: Stefan Sandström
Simon Bengtsson vill upp i allsvenskan. Foto: Stefan Sandström

Med fyra poäng på de fyra inledande omgångarna har Vinslöv fått en hygglig start på seriespelet. Det har blivit bortasegrar mot IFK Karlskrona och HK Country medan VHK kammat noll i hemmamatcherna mot IF Kristianstad samt Kärra HF.

– Den enda plumpen är väl egentligen bara förlusten i premiären mot Kristianstad. Efter den matchen var jag inte nöjd, minns ”Cassa”.

Annons

– Däremot kan jag lite mer acceptera förlusten mot Kärra. De har i stort sätt samma lag som under fjolårssäsongen och är väldigt samspelta. Vi är inte riktigt där än då det tar lite tid att spela in våra sju nya spelare.

– Så det är skönt att vi fått med oss fyra poäng under de inledande matcherna även om det kanske skulle varit sex.

Kvällens motståndare Ankaret var nykomlingar i fjol. De gjorde bra ifrån sig då de med sin sjundeplats, placeringen före Vinslöv, klarade nytt kontrakt utan återkval.

Laget har inlett hösten på ett strålande sätt och är obesegrade efter de fyra inledande omgångarna. Det har blivit segrar mot Warta, Karlskrona och Di Vide medan de kryssade mot IF Kristianstad.

– Det är resultatmässigt imponerande men de har samtidigt inte stött på det allra bästa motståndet, säger Vinslövstränaren.

Vars lag vann bortamatchen mot Ankaret i våras med 24–21 medan det blev en tvåmålsförlust hemma i Furutorpshallen.

– Jag tror Ankaret håller ungefär samma klass som förra säsongen. De har två riktigt vassa niometersspelare i Adam Sandgren och Tobias Paradis. Spelare jag känner bra till så de kommer inte bli några större överraskningar för oss. Det gäller bara att vi står rätt i försvaret, menar ”Cassa”.

Vinslöv har haft några förkylda spelare under veckan men på senaste träningen var samtliga på plats.

– Då vi inte har några skador så ser det ut som att vi kan komma till spel helt ordinarie, säger Vinslövstränaren.

Som den här säsongen har två riktigt bra målvakter i Simon Bengtsson och Tobias Sjöberg. Den senare var en av lagets bästa spelare under förra säsongen medan Bengtsson kom från H 65 Höör i somras.

Annons

– Simon har gjort det helt okej så här långt, säger Vinslövstränaren.

Även de nya niometersspelarna Alfred Olsson och Emil Schuster har gjort det bra. I senaste matchen mot Country vräkte Olsson in elva bollar medan Schuster satte sju av sina avslut.

Ett nyförvärv som ännu inte kommit upp i nivå är Björn Lidén van Riessen. Även han kom från H 65 under sommaren men har tidigare spelat handboll på högsta nivå i Norge.

– Men jag är inte orolig för honom. Han har haft lite småskavanker i höst och inte hittat riktigt rätt i timingen. Jag ser honom som ett litet sparkapital längre fram, säger Peter ”Cassa” Jönsson som hoppas på två nya poäng i kväll mot Ankaret i Borrbyhallen.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons