Dryga böter för chaufför

Kristianstad

I dag, måndag, kom domen mot lastbilschauffören som nästan körde på flera aktivister under en blockad av ett slakteri i Kristianstad i december förra året. Han blev dömd till att betala 100 dagsböter a 250 krono för vårdslöshet i trafik samt att betala kostnaden för hans försvar i rätten. Det var den 17 oktober som en chaufför av en Scan-lastbil ställdes inför rätta i Kristianstads tingsrätt.
”Risken för en allvarlig olycka, där någon av målsägandena kunde ha blivit dödad eller svårt skadad, var under dessa förhållanden betydande.” står det i domen.
– Jag är väldigt nöjd med att chauffören blev dömd. Det sänder en tydlig signal till alla som hotar fredliga demonstranter att det här är inte ett acceptabelt beteende. Nu hoppas jag att vi kan känna oss säkrare när vi kämpar för djuren som lider och dödas, säger Mary-Jane Eklund, 46, från Malmö, som är en av flera av aktivisterna som vittnade under rättegången.

Dagens fråga

Ska du gå på bokrean i år?

Loading ... Loading ...