Annons

Rekordomsättning för Bergendahls

Hässleholm Bergendahl & Son slog omsättningsrekord räkenskapsåret 2017/18. Preliminära siffror visar en omsättning på tretton miljarder kronor.
Hässleholm • Publicerad 29 oktober 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Från vänster Spiros Mylonopoulos med fru Elisabeth Bergendal-Mylpnopoulos och vd Peter Lund.   Foto: Tommy Holl
Från vänster Spiros Mylonopoulos med fru Elisabeth Bergendal-Mylpnopoulos och vd Peter Lund. Foto: Tommy Holl

Bergendahls Food med flaggskeppet City Gross ökade omsättningen med 4,4 procent till 11,7 miljarder.

– Vi har de ekonomiska muskler som krävs för att ytterligare accelerera expansionen av City Gross, konstaterar vd Peter Lund i ett pressmeddelande.

Annons

Det mesta går bolagets väg för närvarande. Betalningsförmågan på längre sikt är enormt stark och skuldsättningsgraden är mycket liten.

– Detta tillsammans med våra egna tillgångar och tillgängliga kreditutrymme på motsvarande 30 nya City Gross-butiker, gör att vi har stor potential att ytterligare investera och långsiktigt utveckla våra verksamheter, fortsätter Peter Lund.

– Vi har inga planer på någon börsintroduktion eller försäljning. Planen är att ägarfamiljen ska fortsätta att äga och utveckla bolaget, säger Spiros Mylonopoulos, styrelseordförande i Bergendahl & Son.

Det gångna året har en ny företagsledning tagit över och en ny butik har öppnats i Kristianstad.

E-handeln ökar med en helt ny plattform med ett fullskaligt sortiment är under utveckling.

– Det är en stor satsning som innebär omfattande rekryteringar och investeringar i två e-handelscentraler, i Tumba och Staffanstorp, förutom centrallagret i Hässleholm, säger Peter Lund.

Han berättar att företaget har en bra position när branschen och marknaden förändras.

– Vi sitter på ett relativt litet butiksnät jämfört med övriga aktörer och har samtidigt en stor hushållstäckning för e-handeln. Eftersom vi var tidiga med matkassar och varit framgångsrika med det konceptet har vi dessutom en kundbas som e-handlar hos oss redan idag. Nu ska vi bara visa att vi är lika bra på lösplock.

I höst växer även antalet butiker från 42 till 44, då City Gross etablerar sig i Trollhättan respektive Eskilstuna.

Innan året är slut kommer företaget att ta första spadtaget för ytterligare en butik.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons