Annons

Kultur låg honom varmt om hjärtat

Personligt Minnesord efter Christer Borg.
Personligt • Publicerad 30 oktober 2018 • Uppdaterad 30 november 2021

Christer Borg, Malmö, har avlidit i en ålder av 79 år. Närmast anhöriga är sönerna Peter och Mikael med familjer samt fästmön Yvonne.

Sällskapet Gammeldanskens vänner i Malmö har sorg. Vår tidigare formand Christer Borg har avlidit och vi är alla bestörta. Men också tacksamma över all den glädje och det genuina hygge som Christer alltid utstrålade och förkroppsligade.

Annons

Under sina nio år som vår banérförare ledde han med aldrig sinande energi våra månatliga möten, då allt mellan himmel och jord diskuterades och såg dessutom till att intet saknades på våra inspirationsutflykter.

Då kultur i alla de former låg Christer varmt om hjärtat engagerade han sig alltid helhjärtat i våra viktiga årliga beslut kring vilken krog i öresundsområdet som borde tilldelas vårt restaurangpris ”Årets Pølse” och vilken kulturpersonlighet i samma område som skulle utses till ”Årets Gammeldansk”.

Även årets vinnare hann Christer glädjande nog vara med att utse.

Men jazzvännen Christer gladde sig allra mest åt att kompositören och jazzpianisten Jan Lundgren utsågs till ”Årets Gammeldansk”. Som konstnärlig ledare för såväl Sweden jazz festival i Ystad som Jazzhus Montmartre i Köpenhamn är han en klockren pristagare med sina kulturella insatser på båda sidor sundet.

Christer såg verkligen fram emot att närvara vid årets prisutdelning i samband med julefrokosten i december, men ödet ville annorlunda.

Christer har med sin enorma bredd, sitt nätverk och sina djupa historiska insikter inom allt från revy, cirkus, krogshower, jazz, TV, ABBA, Las Vegas, Bakken, Tivoli, gamla Malmö med mera genom åren förgyllt våra stunder tillsammans på ett oförglömligt sätt.

Nu får vi tyvärr inte uppleva fler Borgska stjerneskud. Vi saknar vår gamle formand.

Sällskapet Gammeldanskens vänner gm Thorild Nilsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons