Annons

Andersson har hittat formen

Sport • Publicerad 1 november 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Mattias Andersson har satt sin sista frispark i den gröna HIF-tröjan. Nu lägger han av.                 Foto: Stefan Sandström
Mattias Andersson har satt sin sista frispark i den gröna HIF-tröjan. Nu lägger han av. Foto: Stefan Sandström

Förra sommaren råkade Mattias Andersson ut för en allvarlig knäskada. Vilket betytt att han egentligen inte varit tillbaka på allvar förrän i höst.

– Jag spelade någon B-lagsmatch i våras men jag behövde ytterligare någon månad för att komma ikapp, säger Mattias Andersson som dock fortfarande har lite känning av sin skada.

Annons

– Jag har det men det ska inte förvärras av att spela.

När Mattias var tillbaka i höstas så var det på en liten annan position än tidigare.

– Jag har flyttats upp från min vanliga plats som högerback till offensiv yttermittfältare. Något jag gillar då jag kommer oftare in i boxen.

Mattias Andersson har fått sin fotbollsfostran i Hammarby där han spelade till och med junioråldern. Via ett par andra Stockholmsklubbar kom han sommaren 2010 till IFK Hässleholm. De fem senaste åren har han spelat i stadskollegan HIF.

Mattias är känd för sin känsliga högerfot som är ett farligt vapen vid fasta situationer.

– Det är något som jag tränat på sedan jag var mindre. Men det är flera i HIF som vill vara med och ta frisparkarna lite längre fram i banan, säger Andersson och nämner Burim Rexhepi som även han har ett bra tillslag.

Det har blivit två mål i serien för Andersson under hösten. I lördagens kvalmatch i Norrköping mot Smedby blev det ytterligare ett.

– För ovanlighetens skull så kom det på nick, säger 29-åringen vars lag tog tåget till lördagens match.

– Det var rätt skönt då restiden inte blev så lång.

På lördag är det dags för returmatch mot Smedby hemma på Österås IP.

Annons

Känns 3–0 från den första matchen som ett tryggt försprång?

– Vår inställning är att gå in och vinna matchen. Skulle vi åka på ett baklängesmål så kommer vi inte drabbas av någon panik. Vi har gott om rutinerade spelare i truppen.

– Men de vände 0–3 mot Växjö och har dessutom två bra forwards som är vassa i djupled, varnar Andersson.

Som dock är osäker om han kommer att fortsätta att spela fotboll på elitnivå i framtiden.

– Då jag fortfarande har känningar i mitt knä så vill jag tänka igenom beslutet noggrant. Man vill ju kunna gå även om tio år, säger Mattias Andersson.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons