Annons

KIK-tränare Gath äntligen tillbaka i Tyrs Hov

Sport • Publicerad 1 november 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Mikael Gath coachar för första gången i Tyrs Hov på fredag.
Foto: TT/ARKIV
Mikael Gath coachar för första gången i Tyrs Hov på fredag. Foto: TT/ARKIV

KIK och Tyringe har haft högst olika inledningar på hösten. För medan KIK toppar tabellen på 27 inspelade poäng slåss Tyringe i andra delen av tabellen och ligger tia med sina tio poäng.

– Men jag tror definitivt inte att det blir några 6–0 den här gången, säger Gath som tog över som KIK-tränare efter Mats Lusth den här säsongen.

Annons

Men Mikael Gath är annars en närmast ikonisk figur i Tyrs Hov beroende på den säsong som spelare han gjorde i Tyringetröjan 2003/04.

Värvad från Helsingborg blev det 41 poäng (33+8) på 32 matcher men också en rad matcher som Tyrs Hovspubliken pratar om än idag.

Mot Tvåstad vann Tyringe med 10–2 sedan Gath gjorde sex mål, varav fyra i den första perioden, och mot seriesuveränen Tingsryd vände Tyringe 4–5 till seger 7–6 i den sista perioden.

Och Gath var inblandad i alla de tre sista målen. Segermålet skjutit av honom med bara 24 sekunder kvar!

– Haha, kul om man är ihågkommen i Tyrs Hov fortfarande, tycker Gath som också berättar att han varken spelat eller coachat i hallen efter 2004.

– Har varit där med mina barn och visst var det väl någon som kom ihåg mig.

Men nu blir det alltså i motståndarbåset som Gath kommer att finnas på fredag. KIK är alltså serieledare men ändå har hösten inte gått på som på räls.

– Nej, mycket skador och spelare som av olika anledningar lämnat så struligt har det varit stundtals, menar han.

– Just därför är jag nöjd med lagets insats.

Men att hans lag bara skall behöva ställa ut skridskorna i Tyrs Hov tror han inte på.

Annons

– Nej, nej, Tyringe har ju blivit bättre och bättre och vi hade det ju inte helt lätt i den förra matchen heller även om det blev 6–0, menar Mikael Gath.

– Så jag hoppas på en bra match med publikstöd och visst skall det bli kul att komma tillbaka till Tyrs Hov!

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons