Julen kommer till Mumindalen, av Alex Haridi, Cecilia Davidsson och Filippa Widlund.

Boktips

Julen kommer till Mumindalen
Alex Haridi
Cecilia Davidsson
Filippa Widlund
Bonnier Carlsen

Här kommer en riktig julsaga, baserad på Tove Janssons härliga mumintroll. Julen är på väg, men det vet muminfamiljen ingenting om för de ligger och sover. När Hermulen väcker dom, blir det bråttom för mumintrollen vet inte ens vad julen är för något. Vart ska de hitta en gran och hur kan man klä på en sådan? Och julmat, behövs verkligen det? För att inte tala om julklappar! Under en snöig jul får muminfamiljen lära sig det mesta om julen och allt som hör därtill. Boken vänder sig till förskoleåldern.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Ska du på festival i sommar?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar