Annons

Jägerfeld vann barnradions bokpris

Kultur och Nöje Det blev Jenny Jägerfelds Comedy Queen som vann Barnradions bokpris 2017. Boken röstades fram av en jury från Rosengårdsskolan i Malmö.
Publicerad 5 november 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Barnradions bokpris 2018 gick till Comedy queen av Jenny Jägerfeld. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio.
Barnradions bokpris 2018 gick till Comedy queen av Jenny Jägerfeld. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio.

För två veckor sedan nominerades författaren och psykologen Jenny Jägerfelds Comedy Queen till årets Augustpris i barn- och ungdomskategorin. I helgen tilldelades samma bok Barnradions bokpris.

Motiveringen löd då: ”Med Comedy Queen tar Jenny Jägerfeld med läsaren in i en berättelse om sorg, saknad och vänskap. Jenny Jägerfeld får läsaren att förstå det viktiga i att prata med varandra när livet är som svårast. Med ”funny bones” och en huvudkaraktär som berör, fångar Jenny Jägerfeld läsaren från första sidan.”

Annons

– Jag är så himla himla glad! För mig betyder det otroligt mycket att det är just de här barnen som har valt ut min bok. Jag är oerhört hedrad över det, särskilt när det var så många andra bra böcker med, säger Jenny Jägerfeld i ett pressmeddelande.

Barnradions bokpris är ett radioprogram i P4 där fem böcker för barn mellan 9 och 12 år nomineras till årets bästa bok.

Över sommaren får fem jurymedlemmar i åldern 9-12 år läsa de nominerade böckerna och varje dag under läslovet sänds sedan ett nytt program som fokuserar på en av de fem böckerna. Juryn diskuterar boken och intervjuar författaren. Årets jury har bestått av fem 9-12-åringar från Rosengårdsskolan i Malmö.

Comedy Queen handlar om Sasha som är 12 år. Hennes mamma har precis tagit livet av sig och för att klara av vardagen och sorgen har Sasha gjort en lista på saker som gör att hon inte ska bli som sin mamma. Boken tar upp ämnen som sorg, saknad, vänskap, föräldraskap, psykisk ohälsa, humor och döden.

De övriga nominerade böckerna 2018 var Pojken i paddan och jag av Jonatan Järvi, Vi kommer snart hem igen av Jessica Bab Bonde och Peter Bergting, Ella och youtube-paniken av Linda Skugge och Risulven av Nina Ivarsson.

Förra årets vinnare var Ylvania – Sagan om ljusbäraren av Ylva Hällen med illustrationer av Marcus Gunnar Pettersson.

Gunilla WeddingSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons