Kvinna allvarligt skadad vid krock

Under måndagsmorgonen kolliderade två bilar på riksväg 19 i höjd med Hanaskog. Två personer i vardera bil var inblandade i olyckan- varav den ena, en kvinna i 75-årsåldern fick åka till sjukhus med allvarliga skador, enligt Region Skånes presstjänst.

Det var vid klockan 08.30 under måndagsmorgonen som två bilar, en mindre skåpbil och en personbil, kolliderade på riksväg 19 i Hanaskog.
Tillsammans med polis, ambulans och en enhet från räddningstjänsten Broby ryckte räddningstjänsten Kristianstad ut till olycksplatsen.
På plats kunde man konstatera att skåpbilen lagt sig på sidan.
– Men personen i skåpbilen kunde ta sig ut oskadd, säger Peter Rosenqvist, yttre befäl vid räddningstjänsten Kristianstad.
Värre var det dock för föraren i personbilen, en kvinna i 75-årsåldern, där räddningspersonal på plats misstänkte nack-och ryggsskador.
– Vi fick klippa loss taket på personbilen och kvinnan i bilen var skadad, säger Peter Rosenqvist, yttre befäl vid räddningstjänsten Kristianstad.
Kvinnan fördes till Centralsjukhuset i Kristianstad och enligt Region Skånes presstjänst rör det sig om allvarliga skador.
Båda fordonen blev bärgade från platsen och riksväg 19 stängdes av men mindre än en timme efter olyckan kunde trafiken åter rulla som normalt.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Tycker du om pommes frites?

Loading ... Loading ...